Etiketler

2 Ocak 2011 Pazar

2010 vs 2011

2010 ;
 geçen koskoca bir yıl neler alıp da götürdü bizden, hangileri asla unutulmayacak, hangilerinin yeri asla dolmayacak allah bilir, beş senelik bir aşkın sona erişi, onca yaşananların yıldız gibi kayıp gitmesi, sabun gibi ellerini yıkayıp çıkmak başka bir kalpten, başka bir hayattan, buna aslında hala alışmamış olmak, hala kabullenmekte zorlanmak... budur 2010 'un  gerçeği. 2010'un en büyük götürüsü budur işte. 2010 baştan sona, her gece hiç -abartısız hemen hemen her gece- yatağın içinde sessizce dökülen gözyaşlarıydı.

tüm bunlara rağmen güzel bir şey sundu 2010, ''ekşi sözlük''. anlatabilmenin, içini dökmenin rahatlığı ve en önemlisi hayatıma dahil olmalarından  sonsuz mutluluk duyduğum bir kaç insan.

***

2011, yeni bir yıl, yeni umutlar... tüm kötülükler kaldı geride, tüm dertlere döndük sırtımızı, kapadık kapıları acılarımıza, ''üzgünüm sen dışardasın  artık, yeni bir yıl ve bu yıl benim yılım, size yer yok bu sayfada ve yeni bende'' dedik dün gece. her yeni yıl böyle sonsuz umutla başlıyor, geçen yılın tekrarı olduğunu gördükçe kırılsa da dallarımız yeşeriyoruz mecburen,her yıl yapıyoruz aynı şeyi esasen,  sonuçta hayat  bir döngü ve biz döne döne hep aynı şeyleri yaşayıp duruyoruz şöyle ki; http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=18433632

şimdi ben yine, hüzünlü, kapkara konuşuyorum ya size, bakmayın bana siz, gelin kulak verin  asıl şimdiden sonrasına; kaldırıp atalım beynimizin kıvrımlarını kurcalayan bu düşünceleri, bu yılın hepimize kaybettiklerimizi geri getireceğini hayal edelim, her sabah uyandığımızda açalım kapımızı ve yeni yılın bize getirdiği umutları toplayalım, umutsuzluk intihardır, bu yıl da intihar etmeyelim.
ve yaşam bedenimizi, ruhumuzu sallasa da bir beşik gibi, hiç düşürmeyelim o beşikten, içimizdeki çocuğu.

4 yorum:

uyumuycam dedi ki...

piraye..her geçen günde, kendimizi ve ne istediğimizi bulmaya bir adım daha yaklaşmamız dileğiyle..

piraye dedi ki...

bulduklarımızı ise kaybetmemek dileğiyle uyumuycam :)

aquarious dedi ki...

"kırılsa da dallarımız yeşeriyoruz mecburen...", daha güzel anlatılamazdı sanırım yıllara kırgınlık...bulduklarımıza sarılarak yeşerelim, renklenelim o zaman:) umut, yaşam ne de olsa...

piraye dedi ki...

zor ama yapalım elbet :)