Etiketler

26 Kasım 2010 Cuma

benim de cevaplarım var

1-en sevdiğiniz kelime : hüzün. hüzün ki en çok yakışandır bize.

2-nefret ettiğiniz kelime : ''haklısın'' ne hakkı allah aşkına kırk kez aynı şeyi yapacaksınız eminim, hak vermeyin bana..
3-ne sizi heyecanlandırır? : alışveriş yapmak.  kendimi kaybediyorum, büyüdükçe içimdeki yalnızlık, tüketim çılgınlığı da doğru orantıyla  gelişme kaydediyor.
4-heyecanınızı ne öldürür? : inanılmamak. neyin heyecanıysa artık başaracağıma olan inancı görmemek karşıdakinin gözlerinde, ''aman kalsın ya ne gerek var ki'' dedirtir içimden, ''boşver yapma.''.
5-en sevdiğiniz ses : yasmin levy.  
6-nefret ettiğiniz ses : kedi sesi.
7-hangi mesleği yapmak istemezsiniz? : doktorluk. kesip biçemem insanları ya kurtarmak için bile olsa. oturur ağlarım ben hastanın başında.
8-hangi doğal yeteneğe sahip olmayı isterdiniz? : insanların düşüncelerini okumak, beyninden geçenleri, söyleyemediklerini... söylenenlerin hep yalan olmasından mütevellit, aynada yansıyandan çok, ''asıl''ı görmek isterdim. sevdim ben bu soruyu bir kez daha cevaplayacağım hem bir tane hakkımız olduğunu kim söylemiş hı ? :) uçan süpürgeye sahip olmak, birkaç saniyede uçayım istediğim yere, istediğim insanların yanına.
9-kendiniz olmasaydınız kim olmak isterdiniz? : kendim olmayayım da ne olursam olayım önemsiz. bitki olayım ya da ben ya, yaşayıp gideyim ot gibi.
10-nerede yaşamak isterdiniz? : dağ başında diyeceğim ama zaten bir dağ başında yapayalnız bırakıldım.. olduğum yerde kalayım anasını satayım. hiç bir yerde yaşamak istemem. ben bıktım gitmelerden gelmelerden her nerdeysem, ne haldeysem kalayım olduğum yerde.
11-en önemli kusurunuz : inanmak. her seferinde kanmak.
12-size en fazla keyif veren kötü huyunuz : ekşi sözlük. bazen uyumadan işe gidip, duruşma salonunda beklerken uyukluyorum, böyle de garip bir tipim.
13-kahramanınız kim? : ahahha işte dananın kuyruğunun koptuğu soru; ommanipadmehum. sormayın kim, unuttum ben kimdi neydi, geriye kalan külleri, beni her seferinde yakmaya yeten. küllerinden doğan her gece, her gece ortalığı talan eden.
14-en çok kullandığınız kötü kelime : "lan" çok ayıp ama ya yakışmıyor cidden. ''lan kullanma'' diyorum kırk kez.
15-şu anki ruh haliniz : mutsuz. siz ne sandınızdı?
16-hayat felsefenizi hangi slogan özetler : benim bir hayat felsefem var mı ki sorusundayım henüz.. bir entry okumuştum sözlükte, ''sana fazla yüz verdim, 98 ini alırım ikilersin''. '' ikile'' demek bazen hak edenlere hayat felsefesi olmalı insanın. ama işte öyle gidebilen biri olamamak üzüyor.
17-mutluluk rüyanız : 09.07.2009 öncesi.
18-sizce mutsuzluğun tanımı : yarım kalmışlık. olmadı eksik bir şeyler var, huzursuz ediyor insanı, olmalıydı oysa, olmasına inanılmıştı, inandırılmıştı. olmadı ama. olsundu..
19-nasıl ölmek isterdiniz? : doğrayarak bileklerimi. akıp gitsin yokluğu.
20-öldüğünüz zaman cennete giderseniz Allah'ın size ne söylemesini istersiniz? : hayata gelmenin benim tercihim olup olmadığını. o'na ben mi  ''beni yarat'' dedim acaba, ha öyle bire yaptıysam yeryüzü oradan nasıl görünüyormuş merak ettim doğrusu. ayrıca bu soruyu da cok sevdim buna da 2. bir cevap vereceğim:  kaderi açıklamasını. çok istememe rağmen olmayan şeylerin  kaderle ilişkisini. yaşadıklarımızın neresi kader?  hangileri tercihimizdi.
--------------------------------------



Şimdi efenim sevgili arkadaşım, canım, can-ı gönülden ''canım'' dediğim, en az konuştuğum ama yakınlığını derinden hissettiğim, ekşi sözlük'ün kazandırdıkları arasındaki, okudukça yazdıklarını ''evet ya!'' dediğim, ben yazmasam, yerime yazan... uyumuycam yollamış bunu bana, ''mim'' mi yapmış nedir. swh.. 

bir de gül hediye etmiş bana sağolsun.

 Tanımadan, tanışmadan sevmek nedir bir insanı, hiç bilmeden gözünün rengini, dokunmak gözyaşlarına ne demektir... tüm bunları öğretmiştir bana varlığıyla.. iki kişi daha var kendisi gibi.. bu kadar nadide yerinde hayatımın.. 


sevgilerle.

  İşte hediyem ...

2 yorum:

uyumuycam dedi ki...

gül değil kız o ödül ödül ahaha
ne kadar acemisiyiz buraların..

canımsın..

piraye dedi ki...

yavru ceylanım, gül görünce ben şeettiydim ne bilem ya :)))